ویویدکس/اخبار و مقالات/طرز تهیه باقالی قاتق اصیل گیلانی

طرز تهیه باقالی قاتق اصیل گیلانی

باقلا قاتق یک غذای محلی مشهور و بسیار خوشمزه ی خطه ی شمال ایران است که اگر خوب درست شود بسیار مورد پسند قرار خواهد گرفت و سبک زندگی شما را تغییر خواهد داد.

طرز تهیه باقالی قاتق اصیل گیلانی

 

مواد لازم باقلا قاتق گیلانی

پاچ باقلای کشاورزی      300گرم

تخم مرغ   3 عدد

شوید خشک     4 حبه

کره یا روغن زیتون     100 گرم

سیر کوبیده شده   4 حبه

آب    1 لیتر

دارچین    به مقدار نیاز

نمک ، فلفل و زردچوبه   به مقدار کافی

 

طرز تهیه باقلاقاتوق

 پوست باقلا را جدا کنید و به همراه کمی روغن یا کره تفت دهید .بعد از کمی تفت دادن باقلا ،سیر کوبیده شده ,شوید و کمی زردچوبه و نمک  را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت بخورند. سپس یک لیتر آب روی آنها بریزید تا باقلا نیم پز شود و وقتی آب داخل  باقلا به جوش آمد تخم مرغ ها را به آنها اضافه می کنیم .تخم مرغ ها باید کاملا  پخته شوند و نباید در غذا هم زده شوند .در پایان پخت باقلا هم می توانید آن را با کمی دارچین و نمک خوش عطر تر و لذیذ تر کنید.

  • پاچ باقلای خشک را از فروشگاه های خواروبار می توان خرید. پاچ باقلا دو نوع است: پاچ باقلای محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له می شود.
  • تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.
  • شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می شود. 
  • اگر از باقلای تازه محلی استفاده می کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد. 
  • حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود.
  • از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می رود.
  • این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی، ماست و خیار سرو می شود.
  • اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم مرغ را ندارید، می توانید آن را به غذا اضافه نکنید.

طرز تهیه باقالی قاتق اصیل گیلانی

نکات تکمیلی در مورد باقلا قاتق

  1. باقلا قاتق جزو غذای محلی - گیلانی می باشد
  2. زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه میباشد .
  3. باقلا قاتق را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
  4. همچنین می توان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
  5. توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب می باشد .

 

برگرفته از نمناک.