ویویدکس/اخبار و مقالات/طرز تهیه خورش مرغ افغانستانی

طرز تهیه خورش مرغ افغانستانی

مریم ابراهیمی

۹ آذر ۱۳۹۹

فرهنگ آشپزی افغانستان بسیار غنی است و نقاط مشترک زیادی با فرهنگ آشپزی ایرانی دارد. یکی از غذاهای خوشمزه‌ی آن‌ها خورش مرغ افغانستانی است که شما را با طعم خاص و جدیدی از مرغ آشنا می‌کند که قبلا نچشیده‌اید. در ادامه طرز تهیه مرغ افغانستانی که در برخی مناطق آن را به نام مرغ افغانی می‌شناسند را آموزش می‌دهیم تا سبک زندگی خود را بروز کنید. 

 

طرز تهیه خورش مرغ افغانستانی


این غذا یک گزینه‌ی عالی برای کسانی است که از خورش‌های تکراری و خوراک مرغ ساده خسته شده‌اند و به دنبال یک جایگزین خوشمزه می‌گردند. این خورش ترکیبی فوق‌العاده از گردو، بادام و چاشنی‌های تند و لذیذ است که با کمی خامه و ماست، بافت و طعمی لطیف به خود می‌گیرد. در آخر هم کمی زعفران و چند قطره لیمو ترش تمام این مزه‌ها را به‌خوبی در هم ادغام می‌کند تا یک غذای خوش طعم با ظاهری جذاب و مجلسی داشته باشید.  در افغانستان این غذا را معمولا برای مراسم خاص، اعیاد و ماه رمضان تهیه می‌کنند چون علاوه بر طعم و ظاهر خوشایند، بسیار مقوی است.

 

مواد لازم برای ۳ نفر

طرز تهیه خورش مرغ افغانستانی

مرغ: ۲ تکه

مغز گردو: یک سوم پیمانه

مغز بادام: یک چهارم پیمانه

جعفری: ۲۰ شاخه

خامه: ۲ قاشق غذاخوری سرپر

پیاز: ۱ عدد بزرگ

سیر: ۳ حبه

زعفران دم کرده: به مقدار کافی

لیمو ترش: ۱ عدد

کره: ۳۰ گرم

ماست: ۳ قاشق غذاخوری

ادویه‌ی مرغ عربی (شامل زردچوبه، فلفل قزمز، پودر تخم گشنیز، پودر میخک، زیره سبز، زنجبیل، جوز هندی)، ادویه‌ی کاری، زنجبیل، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

 

طرز تهیه


۱. مغز بادام، گردو، جعفری، نیمی از پیاز و سیر را در میکسر با هم مخلوط کنید.

 

طرز تهیه خورش مرغ افغانستانی

 

۲. خامه، ماست، ادویه‌ها و آب لیمو ترش را به مواد اضافه و با هم مخلوط کنید. در آخر میزان ترشی و نمک آن را بچشید و اندازه کنید.

 

طرز تهیه خورش مرغ افغانستانی

 

۳. سس حاضر شده را روی تکه‌های مرغ بریزید و مرغ‌ها را کاملا به این سس آغشته کنید. مرغ‌های مزه‌دار شده را به مدت حداقل یکساعت با درب بسته داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

 

 

طرز تهیه خورش مرغ افغانستانی
 

۴. نیمه‌ی باقیمانده از پیاز را با نصفی از کره و کمی روغن سرخ کنید و از تابه خارج کنید.

 

 

طرز تهیه خورش مرغ افغانستانی
 

۵. وقتی مرغ‌ها به اندازه کافی در مواد استراحت کردند و مزه‌دار شدند، از مواد خارج کنید و دو طرف آن‌ها را با مابقی کره سرخ کنید. سپس باقیمانده‌ی سس مرغ را به همراه یک پیمانه آب جوش، روی مرغ‌ها بریزید و اجازه دهید با درب بسته بپزند.

 

 

طرز تهیه خورش مرغ افغانستانی
 

۶. بعد از ۲ تا ۳ ساعت، خورش روغن می‌اندازد و به اصطلاح جا می افتد.

 

طرز تهیه خورش مرغ افغانستانی

 

۷. در این مرحله پیاز داغ را که قبلا آماده کردید، به خورش اضافه کنید.

 

طرز تهیه خورش مرغ افغانستانی

 

۸. خورش شما حاضر است؛ نوش جان.


طرز تهیه خورش مرغ افغانستانی
گرفته شده از دیجی کالا.